8,4

Algemene Score

Quality

€ 24.95

Prijs p/m

2de

Plaats

Plus- en minpunten

  • Populair in Nederland
  • Veel kans om een partner te vinden
  • Veel activiteiten
  • Simpel en makkelijke dating site
  • Goede tips
  • Veilige site
  • Duidelijk uitleg over de site
  • Kosten duidelijk zichtbaar

Populariteit

De datingsite Lexa.nl bestaat al 14 jaar en heeft een groot aantal bezoekers en is heel populair in Nederland. Op Lexa kan je een profiel maken en daarna ook andere profielen bekijken en daarna met deze personen chatten om misschien een date af te spreken. Ook organiseert lexa borrels en evenement waar jij misschien je potentiele partner kan vinden. Door het groot aantal leden ook op de datingsite heb je dus veel kans om een partner te vinden. Er zijn veel evenementen zoals een borrels, kooklessen, wijnproeverijen en nog veel meer.

Gebruikersgemak

Lexa is een simpele en makkelijke datingsite waarbij je veel profielen kan bekijken. Dit kan je doen op je computer, maar ze hebben ook een handige app waarbij je met locatie potentiele partners kan ontmoeten. Als je een profiel aanmaakt, dan krijg je ook een aantal tips om het meeste uit jou profiel te halen. Dit kan bijvoorbeeld recente foto’s van jou zijn waarbij je bezig bent met je hobby of wanneer je op vakantie bent. Een hele goede tip is dat je nooit een foto moet plaatsen waarbij je een zonnebril op hebt.

Functionaliteiten

Lexa vind het belangrijk dat daten veilig is. Hier hebben ze een aantal tips voor om nooit gelijk persoonsgegevens te delen, als er om geld gevraagd word nooit dit opsturen en als je een profiel verdacht vind dan kan je dit profiel blokkeren en ook melden bij Lexa die dit daarna gaan onderzoeken. Als je iemand gaat ontmoeten dan moet je ook al een goed contact opgebouwd hebben voor dat je een afspraak maakt. Als dit goed is dan moet je vooral afspreken op een drukke plaats waarbij veel mensen aanwezig zijn. En informeer altijd een vriendin of familielid als je afspreekt. Als er wat ernstig gebeurd dan moet je ook altijd de alarmdiensten bellen.

Klantenservice

Op de website bij het kopje Customer Care kan je de meest gestelde vragen vinden van leden. Zoals wachtwoord veranderen, welke memberships er zijn en hoe je een foto download. Je kan uit verschillende categoriën kiezen: aankopen membership, beheren membership, mijn profiel en notificatie berichten, contact, events, veiligheid en toezicht, suggesties en klachten. Als je een vraag hebt die hier niet tussen staat dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Lexa. Die jou vraag goed en snel beantwoord binnen een aantal werkdagen.

Kosten

Je kan bij lexa een membership kopen waarbij je nog meer mogelijkheden hebt op de website. Met zo’n membership kan je bijvoorbeeld alle foto’s van een berichten makkelijk lezen en verzenden, veel profielen bekijken, uitgebreid zoeken naar profielen en chatten via messenger. Ook heb je nog twee andere memberships die Premium en Control heten. Hierbij heb je de voordelen dat jij als eerste op de pagina komt van nieuwe members. En je kan in de chatmodus offline gaan. De prijzen van deze memberships verschillen tussen de 6,99 en 14,99 per maand.