6,4

Algemene Score

Quality

€ 29,50

Prijs p/m

5de

Plaats

Plus- en minpunten

  • 50 plussers daters
  • Onbeperkte profielen inzage
  • Foto's Onbeperkt plaatsen
  • Alle profielen beschikbaar te bezoeken
  • Chat met 50 plussers
  • Beschikbaar op tablet en mobiel
  • Te veel gegevens worden er gevraagd
  • Veel persoonlijkheid vragen voor je profiel
  • Verschillende tarieven met verschillende functie
  • Geen zoekbalk functie

Review over nextlove.nl

Mijn naam is Elizabeth kamphuis met de leeftijd van 25 jaar. Ik ben een single moeder van 2 kinderen en heb enkele maanden geleden een heftige scheiding achter de rug gehad. Ik ben nu wel weer klaar voor een nieuwe ervaring en dacht het te vinden op deze site. Het is me gelukt en ik ben erg tevreden. Allemaal door middel van de handigheid van deze site.

Populariteit

Het is echter niet voor niks dé site voor vijftigplussers gelijkgestemde singles te ontmoeten uit dezelfde leeftijdscategorie. Daarnaast is 54% van de populariteit van de website vrouw, en 46% is man, dit is een mooie vrouw / man balans gezien het hoge aantal deelnemers van de site. Overigens heeft de website zo'n 60% slagingspercentage omdat elk profiel dagelijks handmatig gecontroleerd wordt en verdachte profielen worden verwijderd. Vijftigplusdating is uitsluitend voor mensen die opzoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie.

Gebruikersgemak

De site is makkelijk te bedienen en zeer overzichtelijk. Wanneer je de op de website komt, zie je rechts een schermpje waarin een aantal gegevens gevraagd wordt, het duurt maximaal 1 minuut en na het invullen van deze gegevens - door op de knop 'Nu Gratis Inschrijven' te klikken, is de registratie compleet. Je kunt hierna meteen je profiel naar eigen wens aanpassen en opleuken door middel van: foto's, video's, leuke teksten en persoonlijke dingen. Je kunt zelfs een verhaaltje toevoegen aan je profiel, dat voor iedereen openbaar toegankelijk is. De site maakt het heel makkelijk voor deelnemers om te laten zien wie ze zijn, maar dit is voor sommige mensen misschien niet zo'n fijn idee. Bij het beginnen van een chat, wordt er voorafgaand een verzoek verzonden naar beide partijen of beiden de chat willen starten, of afwijzen. Hoewel dit niet iedereen gelijke kansen biedt, voorkomt het wel een klik misschien niet wederzijds is. De site laat iedere deelnemer volledig zijn/haar eigen keuzes najagen. Zowel plus als minpunten op het gebied van gebruikersgemak.

Kosten

Beginnend met de kosten: vijftigplusdating heeft beperkte chatfuncties mits de deelnemer gebruikmaakt van een normale membership. Deelnemers hebben naast de gratis functie ook de mogelijkheid om een Full of zelfs Exclusive Membership aan te schaffen. Met een gratis membership kun je je hele profiel volledig naar eigen wens aanpassen, berichten ontvangen van andere members (maar niet lezen), onbeperkt profielen bekijken, maar je kunt zelf geen persoonlijke berichten versturen. Dit kan pas vanaf een full membership. De Full memberships kun je aanschaffen voor: 1 jaar; 6 maanden; 3 maanden of 1 maand. De tarieven worden in één keer gefactureerd, maar ze rekenen de bedragen per maand. Voor een jaar Full betaal je 119,40,- om alles onbeperkt te kunnen doen. Naar mijn mening had de verhouding tussen prijzen beter gekund voor wat je krijgt, als je nagaat dat sommige datingwebsites volledig gratis zijn. Ook kunnen gratis members wel onbeperkt chatten met degene met een Exclusive membership, dit maakt de dienst voor sommige mensen nutteloos terwijl de rest heel veel betaald om hetzelfde te kunnen.

Functionaliteiten

Veiligheid en anonimiteit staat bij vijftigplusdating voorop, daarom zijn alle berichten die je verstuurt en ontvangt versleuteld, en afgeschermd van derden. De functionaliteiten zijn grotendeels al beschreven in de 'Kosten', maar voor een volledig overzicht klik je in de footer van de website op Memberships en Prijzen (onderaan).

Klantenservice

Dat elk profiel handmatig gecontroleerd wordt geeft al veel weg over de klantenservice. Ze zijn behulpzaam en willen zo graag de optimale ervaring voor de gebruiker garanderen door ervoor te zorgen dat iedereen met plezier gebruikmaakt van hun diensten en met een gerust hart kan daten. De klantenservice is te bereiken via het kopje Klantenservice onderaan hun website, door middel van een berichtje te versturen dat automatisch aankomt als mailtje.